Poelsema Veldwerkbureau realiseert waterpomp in Afrika

15 november 2023

Tijdens de koffie bespraken de mogelijkheid tot het steunen van goede doelen. Wat kunnen wij als Poelsema Veldwerk realiseren en betekenen voor een goed doel.

Oscar en Lianne gaven aan dat zij het belangrijk vinden om dit in lijn met onze werk te doen. Zo bespraken wij de mogelijkheid om namens Poelsema Veldwerkbureau een grondwaterput met pomp te laten plaatsen in Afrika.

Zo gezegd, zo gedaan. We hebben contact gezocht met verschillende bedrijven waaronder ook met VRM Apeldoorn. Zij hebben in het verleden veel pompen geleverd voor goede doelen in Afrika. Via hen zijn wij in contact gekomen met verscheidene lokale werkgroepen en goede doelen organisaties in Afrika. Een van de contactpersonen hiervoor was Maarten Wassenberg van de stichting Bouwen in Gambia. Hij heeft voor ons het project geselecteerd en op locatie de begeleiding verzorgd voor het plaatsen van onze waterpomp bij de Upper Basic School in Sami, Gambia. Deze school heeft ongeveer 1.000 leerlingen uit de omliggende dorpen Sami Madina en Sami Pachenka. Deze dorpen liggen in het binnenland van Gambia (+/-325 km landinwaarts).

Trots dat wij hier aan mee hebben kunnen helpen als PVB en danken Maarten voor zijn goede hulp en begeleiding!